AED's in Haghorst

De stichting Heartsafe Hilvarenbeek houdt zich bezig met de eerste harthulp binnen de gemeente Hilvarenbeek en uiteraard dus ook Haghorst. Dit doen ze door te zorgen voor een dekkend netwerk aan Automatische Externe Defibrillatoren (AED's), deze te onderhouden en te zorgen voor opleiding en trainingen.

Het doel van de stichting is het verlenen van eerste harthulp aan alle mensen binnen de gemeente Hilvarenbeek. Bij een hartstilstand worden via het HartslagNu - systeem direct een aantal burgerhulpverleners gealarmeerd. Onze burgerhulpverleners zijn vaak sneller ter plaatse als de professionele hulpdiensten. Zij beginnen met reanimeren totdat de professionele hulpverlening er is. Hierdoor kunnen levens worden gered!

Herhalingscursussen

Om de kennis van alle burgerhulpverleners op peil te houden organiseert Heartsafe regelmatig herhalingscursussen en opleidingen. Het is belangrijk om de vaardigheden bij te houden en te actualiseren zeker bij reanimaties. Op onze website kondigen we herhalingscursussen en opleidingen aan.

Schrijf je in via het e-mailadres bij het nieuwsbericht.

Een enthousiaste groep vrijwilligers onderhoudt onze AED's en buitenkasten. Elke maand worden al onze AED's en buitenkasten nagekeken. Ook zorgen onze vrijwilligers ervoor dat een AED na elke inzet wordt gedesinfecteerd, wordt uitgelezen en weer klaar gemaakt voor een volgende inzet.

De AED-apparatuur in Haghorst hangt bij de volgende adressen:

  • Sint Josephstraat 1 - Den Horst
  • Sint Josephstraat 16 - Familie Schilders
  • Moergestelseweg 20B - Familie Claassen
  • Wilhelminadijk 7 - Roozen van Hoppe

Voor meer informatie kijk op de site: https://www.heartsafe-hilvarenbeek.nl/